Kuşadası Yat Kiralama | En İyi Fiyatlar & Hizmetler

Hilal benzeri körfezin içine kurulu olan Kuşadası, Aydın’ın küçük bir ilçesi olsa da çevre ilçelere ve turizm merkezlerine yakınlığı sebebiyle son derece popüler bir yerdir. Çeşme ve Bodrum’a 157 km uzaklıkta olan Kuşadası, Efes Antik Kentiyle ünlü Selçuk’a 20 km kadar yakındır. Aynı zamanda hristiyanlar için büyük önem taşıyan Meryem Ana Evi’ne de oldukça yakındır.

Çevresindeki turizm açısından önemli noktaları Kuşadası’nı cazip hâle getirse de Kuşadası’nın merkezi de oldukça şirin ve cezbedici bir tatil beldesidir. 

Kuşadası’nın içerisinde olduğu körfez tarih boyunca birçok farklı medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bundan dolayı içinde çok fazla tarihi mekan ve yapı bulunmaktadır. Kuşadası hem tarihi yapısı, hem doğası hem gezilecek turistik yerlere yakınlığı hem de  büyük şehirlerden ulaşımın kolay olması sebebiyle en çok tercih edilen tatil yerlerinin başında gelir. 

1954’e kadar İzmir’in bir ilçesi olan Kuşadası bu tarihten sonra Aydın’a bağlanmıştır. Gelirinin büyük bir kısmı turizmden elde edilir. Özellikle çarşıya yakın kısımda limanların bulunması bu ilçeyi mavi yolculuklar için de cazip bir merkez hâline getiriyor.

Kuşadası’nın doğa harikası koyları, hareketli çarşısı, turistik yerlere yakınlığı ve pırıl pırıl plajlarıyla tatil rotası için en uygun yerlerden biri. Merkezin içerisinde denize girilecek ve güneşlenilecek plajların olması ulaşım açısından da kolaylık yaratıyor.

Kuşadası’nda Gezilecek Yerler

1- Kuşadası Çarşısı

Kuşadası’nın merkezinde hediyelik eşya satan butik dükkanların, restoran, kafe ve bar gibi eğlence mekanlarının olduğu bu yer Kuşadası Çarşısı ya da Kuşadası Kaleiçi olarak biliniyor.

Kaleiçi aslında Sadrazam Öküz Mehmet Paşa tarafından Osmanlı Döneminde dışarıdan her türlü saldırıları önlemek için yaptırılıyor ancak surların yalnızca bir kısmı günümüze kadar ulaşabilmiş.

2-Güvercin Adası

Kuşadası’nın hem sembolik imgesi hem de ilçeye adını veren bir yer Güvercin Adası. Güvercin Adası karaya mendirekle bağlı ve içinde yine Osmanlı Döneminden kalma Korsan Kalesi yer alıyor. Adalardan gelebilecek saldırılara karşı askeri bir üs olarak kullanılan kalenin yüksekliği üç metreye ulaşıyor. Mendireğin gerisinde ise güvercin heykeli bulunuyor. Girişi ücretsiz olan bu ada, akşamüstü balıkçılarla ve yürüyüşe çıkan insanlarla dolup taşıyor.

3- St. Jean Bazikilası ve Meryem Ana Evi

Anlatıya göre, hristiyanlığı yaymasıyla ünlü St. Jean Ephessos’a yerleşiyor ve İsa’nın annesi Meryem’i de bu bölgeye getiriyor. 1891 yılında Alman bir rahibe olan A. Katherina Emmerick’in rüyası üzerine başlayan araştırmalar sonucu Meryem Ana’nın son günlerini bu evde geçirdiği ortaya çıkıyor. St. Jean Bazilikası ve Meryem Ana Evi bu açıdan hristiyanların dini merkezlerinden biri olarak ön plana çıkmıştır. Başka bir ifadeyle hristiyan inancına sahip birçok insan bölgeyi din turizmi için de ziyaret ediyor. Özellikle yaz aylarına hiç boş kalmayan limandaki büyük cruise gemilerinin yolcularının ilk durağı St. Bazikilası ve Meryem Ana Evi.

4-Yılancı Burnu

Güvercin Adasından sonra ikinci büyük yarımada ise Yılancı Burnu. Antik dönemde İyonlar tarafından Kuşadası’nın kurulduğu ilk yer olduğu biliniyor. Yılancı Burnu’nun altındaki kalıntılar sebebiyle burası birinci derece arkeoloji sit alanı.

5-Kadınlar Plajı

Kadınlar Plajı’nın Kuşadası’nın en ünlü plajı olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Kuşadası denilince akla ilk gelen plajlardan biri. Adına Kadınlar Plajı denmesinin sebebi ise eskiden henüz ilçe çevreye doğru genişlemeden önce merkeze daha uzak kaldığı için kadınların tercih ettiği plaj olması. Merkezdeki minibüslerle rahatça ulaşım sağlanabilecek olan plajın girişi ücretsiz.

6-Dilek Yarımadası Millî Parkı

Kuşadası ve Söke sınırları içerisinde olan Dilek Yarımadası Millî Parkı muhteşem doğasıyla herkesin muhakkak görmesi gereken yerlerin başında geliyor. Burası Türkiye’nin en temiz ve doğal kıyılarından biri. Dört ayrı plajı ve birçok küçük koyu bulunuyor. Plajlar arasında kumlu sahiller ve çakıl taşlı sahiller var. 

Millî Parkın içerisinde ise Panionion ve Thebai antik kentleri, Hagios Antonios Manastırı, Aya Yorgi Manastırı ve Zeus mağarası yer alıyor.

Özellikle Zeus Mağarası mutlaka görülmesi gereken eşsiz bir yer. Mitolojiye göre  gök tanrısı Zeus Poseidon’dan kaçmak için bu mağaraya sığınırmış. 

Mağaranın derinliklerinden çıkan yeraltı suları ile deniz suyunun karışması 10 metre derinliğinde karstik yapıdaki havuz, yeşilin her tonunu barındıran büyüleyici güzellikte. Girilmesi tehlikeli olsa da ziyaretçilerin çoğu burada yüzmeyi tercih ediyor.

7-Efes Antik Kenti

Türkiye’nin tarihi ve turistik yapıları denilince akla ilk gelen yerlerden biri olan Efes Antik Kenti esasında İzmir’in Selçuklu ilçesinde yer alsa da Kuşadası’na oldukça yakın bir mesafede. Yaklaşık 20 km uzaklıkta olan Efes Antik Kenti dünyanın en önemli uygarlık merkezlerinden biri. Tarihi 8600 yıl öncesine kadar uzandığı bilinen Efes Antik Kenti içerisinde dünyanın yedi harikasından biri olan Artemis Tapınağı da bulunuyor. Efes Antik Kenti’ne girişler ücretlidir.

Önceki yazı
Akdeniz’in İncisi: Antalya
Sonraki yazı
Türkiye’de Yat Kiralarken Keşfedebileceğiniz 5 Ada

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Bunlarda İlginizi Çekebilir.

Menü