Yat Turları Nedir ve Neden Popülerdir?

yat-turu-nedir

Son yılların popüler tatil seçeneklerinden biri de yat turlarıdır. Türkiye’nin üç yanının denizlerle çevrili olması, envai çeşit liman ve koy bulunması, gezilmeyi ve görülmeyi bekleyen doğal güzelliklerin tadını çıkarmak için en iyi seçeneklerden biri de yat turlarıdır. 

Yat turu, tekne turu ya da mavi tur gibi isimlerle bilinen bu tatil biçiminde, birçok avantaja sahip olabilirsiniz. Bu avantajlar sayesinde yat turu oldukça popüler hale gelmiştir. Denizin sonsuz maviliği, deniz canlılarıyla birlikte yapılan gezintiler, muhteşem koylarda yüzme keyfi yat turlarının ön planda olmasını sağlamıştır. 

Yat Turları Nedir?

Ege’de ya da Akdeniz’de yapacağınız muhteşem bir mavi yolculuk hem keyifli zaman geçirmenizi hem de dinlenmenizi sağlayacaktır. Stresten ve kalabalık mekânlardan uzakta, ailenizle ve sevdiklerinizi muhteşem bir tatil geçirmek için en iyi seçeneklerden biri yat turlarıdır. Yat turu, bunun için hazırlanmış olan yatların kiralanarak, dilediğiniz güzergah üzerindeki doğal güzellikleri görmenizi içermektedir. Bu turlar sayesinde gözlerden uzakta, sessiz ve sakin biçimde dinlenmeniz de mümkündür. 

Zaman zaman mavi yolculuk adı da verilen bu turlar sayesinde konforlu bir şekilde tatilinizi tamamlayabilirsiniz.

Yat Turlarının Avantajları

Yat turları, sağladığı avantajlar nedeniyle birçok insan tarafından giderek daha fazla tercih edilmektedir. Bu avantajlar sayesinde tekne turları her geçen gün daha fazla popülerleşmektedir.

Tekne turlarının avantajları şu şekildedir;

  • Tekne sayesinde, son derece konforlu bir tatil geçirmeniz mümkün olacaktır.
  • Dilediğiniz zaman güvertede güneşlenebilir ve kamarada dinlenebilirsiniz. Bu durum daha az enerji harcamanızı sağlar.
  • Kalabalık ve gürültü bir ortamdan uzakta, yılın bütün yorgunluğunu giderebilirsiniz.
  • Ege, Akdeniz ve Karadeniz’in benzersiz güzellikteki doğasını keşfedebilirsiniz.
  • Kıyı şeridi boyunca çok sayıda ada, köy ve yerleşim yerini keşfedebilirsiniz.
  • Yüzmek için dilediğiniz koyda duraklayabilir, dilediğiniz zaman yolculuğa devam edebilirsiniz.
  • Gezintilerinize ara vererek istediğiniz yerde karaya çıkabilir, yerel lezzetleri deneyebilir, kültürel ve tarihi etkinliklere katılabilirsiniz.
  • Acil bir durum olmadığı sürece ek masraflara katlanmak zorunda kalmazsınız.

Yat Turlarının Dezavantajları

Yat turları açısından genel bir dezavantajdan bahsetmek oldukça zordur. Bununla birlikte özellikle küçük bir alanda olmak sizi zaman zaman bunaltabilir. Bu sebeple planlı bir şekilde karaya çıkmak sizin için gelecektir. Bir diğer dezavantajı ise denize çıktığınız ilk gün, denizin tutma ihtimali vardır. Bu durum geçici de olsa, tatilinizin ilk gününde size sıkıntı yaratabilirsiniz.

Bunların yanı sıra yat turlarının en büyük dezavantajı hava koşullarıdır. Bu turlar tamamen hava durumuna bağlıdır. Hava durumunun izin vermediği zamanlarda planlarınızda değişikliğe gitmeniz gerekebilir.

Yat Turları Neden Popülerdir?

Tekne turları geçmiş yıllarda yüksek maliyetli bulunurken, günümüzde düşen maliyetleri, sağladığı avantajlar ve keyifli bir tatil geçirmek isteyenlerin gözdesi haline gelmiştir. Tekne turlarının bu kadar popüler olmasında birçok faktör bulunmaktadır. Sektörde hizmet veren tekne sayısının artması, nitelikli personel yetiştirilmesi, güvenlik önlemlerinin hat safhaya çıkarılması bu tatil biçimini seçen insan sayısını da artırmıştır.

Yatların dilenen her yere gidebiliyor olması gezip göreceğiniz yerleri arttırırken, kalabalıktan uzak olması sessiz bir tatil isteyenler için tekne turlarını ideal bir seçenek olmasını sağlamıştır. Antalya yat turu ya da Mersin yat turu gibi dilediğiniz şehirden yola çıkabilmeniz de, bu seçeneğin popülerleşmesine katkı sağlamıştır.

Günlerce kalabileceğiniz tekne turu fiyatları da bu popülerliğin önemli gerekçelerinden biridir. Hizmet kalitesi artarken, yat turu fiyatlarının giderek daha fazla ucuzlaması, bu seçeneğin popülerleşmesi konusunda önemli bir diğer etmendir.

Yat Turları Fiyatları

Yat turlarının popülerliğinin artmasıyla birlikte birçok kişi “yat turu ne kadar?” benzeri sorular sormaktadır. Yat turları fiyatlarıyla ilgili net bir fiyat vermek oldukça zordur. Yat turlarının fiyatlarını belirleyen birçok farklı faktör bulunmaktadır.

Yat turu seçmeden önce ilk olarak nasıl bir mavi tur yapmak istediğinize karar vermelisiniz. Kaç kişiyle bu tatili geçirmek istiyorsunuz, ne kadar kalacaksanız, nerelere gidecekseniz gibi soruların yanıtları beklentilerinizi de ortaya koyacaktır. Beklentilerinize karar verdikten sonra, bu beklentileri karşılayacak bir yat seçmeniz gerekir. 

Yat turu fiyatları, tercih ettiğiniz yata, kalacağınız gün sayısına, gideceğiniz yerlere bağlı olarak değişiklik gösterecektir. Bu sebeple yat turları hakkında kesin ve net fiyatlar vermek olanaksızdır. Tüm bunların yanı sıra yat turuna çıkmak istediğiniz tarihler de fiyatların daha ucuz ya da daha pahalı olmasına neden olabilmektedir. Detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Önceki yazı
Yat Turlarındaki 4 Önemli İhtiyaç
Sonraki yazı
Yat Turları nda Güvenlik Önlemleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Bunlarda İlginizi Çekebilir.

Menü